KAWAH PUTIH 2019 | TRAVEL VLOG (ep3)

16


Hi Assalamualaikum,

Its surprised me when you guys give responds on my travel vlog video last 3 weeks ago. Thanks for you guys that have subscribed & give thumbs up on my channel.

For you guys just arrived in this vlog, you guys can watch my preview episodes in Bandung.

(Ep1)
(Ep2)

So here my third stories in Kawah Putih. In my first sight of Kawah Putih (google source) mcm menarik sebab warna biru and putih je. But i have inform that air biru tu, bau belerang & bukan untuk mandi. As we arrived here, Masha Allah its was so cooled and that time I just pakai baju kemeja nipis tapi nasib I & kawan bawak spare jaket for our OOTD hahaha. Serius sejuk sangat sampai hidung merah nak ambik gambar pun keras jari2 ni. Ramai sgt org dekat Kawah Putih tu and i boleh bagi u guys tips bila datang sini, u guys pakai baju tebal sikit, pakai masks so that bau belerang taklah kuat sgt, lepastu lebih jimat kalau boleh ambil gambar sendiri sebab dkt sana ramai orang tawarkan untuk ambik gambar. But im not sure how much they charge for one picture.

Second place, we decide go to the Glamping Lakeside Rancabali. But im sorry, i dont have the footage for the big ship. Time tu mmg dah lapar so we just take some photo and the best thing, we have tried to play the ‘golesat’. Best gila !!

I hope that, this experienced from me will make you guys more excited to travel Bandung !

** Warning : Where ever you go, make sure jaga barang baik2. Jgn hilangkan mcm kami buat. HAHAHA ! Last2 bajet lari sebab kena ganti balik. **


Source: https://cyrrion.com
Read more all post Travel : https://cyrrion.com/travel/
16 Comments
  1. Ario Anshory says

    Tempat yg cantik

  2. FaR n RaF says

    Salam from Indonesia.. 🙇‍♂️

  3. Alia Noreen says

    I'm Aliya… Love and best wishes from Pakistan🇵🇰

  4. Suwar No says

    Ikut makcik.

  5. Suwar No says

    Yang satu siape tuh.

  6. Sanufa accesories says

    Cantiknya salam tu bwt tudung hitam heee ….

  7. Silva Azzahro says

    Seronok nampak,

  8. P Laksono says

    hallo, asal negeri mana ? study di indonesia kah ?

  9. SYMPHONY INDONESIA says

    Cantik banget nih

  10. Raden Sadiq says

    Xde sambungan lagi ke babe

  11. peachesriena _ says

    hi boleh tahu awak pakai tour guide apa ye ?

  12. Abu Isman says

    Boleh coba jalan-jalan ke kota Malang, jawa Timur. Disana pemandangan dan suasana alam pegunungan juga sangat indah serta sangat sejuk.

  13. Biela adela vlog says

    Hi ziera nice vlog 🌟🌟🌟🌟🌟
    Plz support my channel to dear tq 😘

  14. qhoochiz aqella iqmal says

    Comel kalian berdua😁

  15. Radit malindo says

    Salam from Indonesia

  16. Mawi Mawi says

    Naik apa tu..
    Laju betul sy tengok pun gelak.
    Yg depan lajunya…

Leave A Reply

Your email address will not be published.